CSKA je ovom pobjedom izbio na prvo mjesto sa omjerom od devet pobjeda i jednog poraza, dok su Kraljevi na omjeru od 8-2 i ovo im je drugi uzasopni poraz (Foto: EPA)

Savladali Real u velikom derbiju

CSKA slavio u Madridu

Midhat Šljivak

Moskovski CSKA savladao je u derbiju 10. kola Eurolige na gostovanju ekipu madridskog Reala rezultatom 88:93.

Ruski velikan je odlično ušao u meč. Već na otvaranju stvaraju 14 poena prednosti (3:17), ali zatim se i Real budi i do kraja prve dionice razliku spušta na minus četiri, 20:24.

Uspio je potom aktuelni prvak Evrope da velikom serijom od 15:0 koju su započeli krajem prve i početkom druge dionice dođe na plus osam (32:24), ali nisu uspjeli da potpuno slome velikog rivala, iako su na odmor otišli sa tri poena prednosti, 41:38.

Nastavak meča, posebno treći period, donosi mnogo bolju igru košarkaša CSKA. Koristili su svaku grešku domaćih igrača, pa je prednost nakon 30 minuta igre ponovo bila na njihovoj strani (61:67).

Nije Realu povratka više bilo. CSKA je održavao prednost u posljednjih deset minuta i došao je na kraju do pobjede u velikom derbiju.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Cory Higgins sa 24 poena, Will Clyburn je dodao 18, a Nando De Colo 15 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Reala najefikasniji je bio Facundo Campazzo sa 23 poena, a istakao se još samo Rudy Fernandez koji je ubacio 18 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.