Već neko vrijeme su se Dolberg i Piatek povezivali sa Romom, a sada se sve više pominje ime i Luke Jovića, srbijanskog internacionalca rođenog u Bijeljini

Jović na radaru Rome

Monchi našao Džekinog nasljednika: Bijeljinac stiže u špic Rome?

Roma već neko vrijeme želi dovesti centarfora za budućnost. Čini se da eksperiment sa Patrikom Schickom nije uspio, pa sportski direktor Vučice traga za novim pojačanjem u špicu napada.

Edin Džeko će narednog proljeća napuniti 33 godine, pa u Romi žele što prije pronaći njegovog nasljednika kako bi se on uigrao i bio potpuno spreman kada dođe vrijeme da preuzme ulogu prve opcije u napadu.

Monchi već neko vrijeme razmišlja o opcijama, a italijanski mediji su špekulisali da bi Roma mogla pokušati realizovati transfer poljske senzacije, Genoinog Piateka ili Ajaxovog Kaspera Dolberga.

Ipak, Calciomercato saopštava da je sada u Monchijev vidokrug ušao i napadač Eintracht Frankfurta Luka Jović.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jović pruža fanastične partije u Eintrachtu, u kojem je i dalje na posudbi iz Benfice, a navodno se upravo on sada smatra prvom željom Rome. Monchi bi u realizaciji Jovićevog transfera mogao iskoristiti i poznanstvo i dobre odnose sa njegovim menadžerom Falijem Ramadanijem, ali je jasno da će Roma morati dobro odriješiti kesu želi li vidjeti ovog 20-godišnjaka u svojim redovima jer je on već privukao interes nekoliko velikana, uključujući i Bayern.

Luka Jović je ove sezone odigrao 10 bundesligaških mečeva za Eintracht i postigao devet golova, dok je u pet utakmica Lige Evrope postigao isto toliko pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.