Montella sjeda na klupu Rome?
Svi su imali velika očekivanja od Eusebija Di Franseca. Osim polufinala Lige prvaka ovaj stručnjak međutim nije napravio ništa posebno na klupi Vučice (Foto: EPA)

Moguće promjene

Montella sjeda na klupu Rome?

M. Šljivak

Eusebio Di Francesco nalazi se pred otkazom na klupi Rome.

Ako izgubi meč od Intera vrlo lako bi se moglo desiti da mu čelnici rimskog tima uruče otkaz, a već se razmatraju potencijalne zamjene.

Prvi izbor je nekadašnji trener Vincenzo Montella koji je Romu 2011. godine vodio privremeno nakon što je otkaz dobio Claudio Ranieri.

Ipak, u klubu nije dobio šansu, pa su kasnije uslijedile epizode u Fiorentini, Sampdoriji, Milanu i Sevilli, gdje se nije naročito proslavio.

Sada bi mogao dobiti novu šansu. Njegov dolazak u Rim bi sasvim sigurno privukao pažnju posebno zbog činjenice da je kao igrač dres Vučice nosio čak 10 godina.

Montella je član generacije koja je 2001. godine osvojila naslov prvaka na koji će kako stvari stoje još dugo čekati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa Romom se povezuju još Robetro Donadoni i Antonio Conte, ali bivši menadžer Chelseaja i Juventusa je vjerovatno preskup za rimski tim.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amadeus21
S konja na magarca..
6 1
mer12
Vala bas, dobaar je trener nego se ne zna braniti odbrana mu previsoko stoji i uvjek tako
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi