Dres Plemića nosio u sezoni 2003/04

Zrinjski čestitao Modriću: Ponosni smo što si igrao za nas!

Hrvatski fudbaler Luka Modrić sinoć je osvojio Zlatnu loptu, čime je prekinuo desetogodišnju vladavinu Cristiana Ronalda i Lea Messija koji su od 2008. do 2017. osvojili po pet nagrada.

Zvuči nevjerovatno, ali od sinoć se Premijer liga BiH može pohvaliti da je u njoj nastupao fudbaler sa osvojenom Zlatnom loptom. Za one koji možda ne znaju, Modrić je na samom početku karijere nastupao za HŠK Zrinjski, za koji je igrao u sezoni 2003/2004. kao posuđeni igrač Dinama.

Čestitke Luki Modriću stižu sa svih strana, a jedna dolazi i iz Mostara. Zrinjski je putem svoje zvanične stranice odao veliko priznanje hrvatskom fudbaleru uz poruku da je ponosan što je ovaj igrač nekada branio boje Plemića.

"HŠK Zrinjski Mostar s ponosom upućuje najiskrenije čestitke svom bivšem igraču Luki Modriću, koji je večeras u Parizu osvojio najprestižniju individualnu nagradu u nogometu - Zlatnu loptu France Footballa!", poručili su iz Zrinjskog neposredno nakon što je Modrić proglašen za pobjednika na manifestaciji u Parizu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.