Kako su glasali novinari? Modrić iz susjedne zemlje nije dobio nijedan glas!
Hrvatski fudbaler je pretežno bio prvi, drugi ili treći izbor gotovo svih novinara na svijetu, ali ima i onih koji su ga potpuno preskočili

Hrvatski fudbaler slavio sa 735 bodova

Kako su glasali novinari? Modrić iz susjedne zemlje nije dobio nijedan glas!

Hrvatski fudbaler Luka Modrić sinoć je u Parizu primio najznačajnije individualno priznanje u bogatoj karijeri - Zlatnu loptu.

Kao što je već poznato, ovu nagradu dodijeljuje France Football a pravo glasa imaju novinari iz svih zemalja svijeta koji svoje bodove dodjeljuju petorici fudbalera sa liste ponuđenih.

Modrić je slavio sa 735 bodova, što je mnogo više od drugoplasiranog Ronalda (478) i trećeplasiranog Griezmanna (414), a zanimljivo je vidjeti i od koga je Hrvat dobio glasove.

Ispred BiH je glasao Emir Aletić, koji je Modrića stavio na drugo mjesto. Najviše bodova dao je Messiju, zatim Modriću, Salahu, Kaneu i Ronaldu.

Hrvatski novinar Zdravko Reić najveći broj bodova dao je Modriću ispred Griezmanna, Ronalda, Kyliana Mbappaea i Harryja Kanea, dok je i novinar iz Srbije Vladimir Novak maksimalan broj bodova dao Modriću. Isto su uradili i Crnogorac Danilo Mitrović, Makedonac Mario Sotirovski i Kosovar Bajram Shala.

Zanimljivo, novinar RTV Slovenije Andrej Stare nije dao niti jedan glas Luki Modriću. Slovenac je glasao za Ronalda, Edena Hazarda, Lionela Messija, Jana Oblaka i Kyliana Mbappea.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Top Komentari

19211921
mozda sto se sjeca kako je luka psovao slovensku majku skomini u lp, prije par godina :D
34 2
adnanski
Smijesno je da novinari odlucuju o najboljem igracu svijeta...na kojem principu,ovaj je dobar,najbolji svaki put mi da intervju!???
27 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi