Mladi veznjak Ajaxa svojim igrama je oduševio evropske velikane koji su vodili veliku borbu za njegov potpis. On je na kraju odabrao PSG (Foto: EPA)

De Jong od ljeta u Parizu

PSG završio transfer od 75 miliona eura

Midhat Šljivak

Francuski PSG završio je transfer vrijedan 75 miliona eura, a koji će biti obavljen u ljeto 2019. godine.

Rukovodstvo francuskog prvaka dogovorilo se sa holandskim velikanom Ajaxom, pa će mladi veznjak Frenkie de Jong od ljeta postati novi član PSG-a.

Vrijednost transfera će biti 75 miliona eura, a 21-godišnji fudbaler je PSG izabrao ispred Manchester Cityja, ali i Bayerna i Barcelone koji su također bili zainteresovani za njega.

Tako će De Jong od naredne sezone obući dres tima sa Parka prinčeva i postaće još jedno skupocjeno pojačanje Parižana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Frenkie de Jong je član prvog tima Kopljanika postao 2016. godine, Ubrzo je postao standardan član početnog sastava i u dosadašnjoj karijeri je odigrao 50 utakmica za Ajax i postigao je dva gola.

Za reprezentaciju Holandije nastupio je četiri puta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.