Wolverhampton šokirao Chelsea, remi na Craven Cottageu

Premier liga, 15. kolo

Wolverhampton šokirao Chelsea, remi na Craven Cottageu

Večeras su odigrani mečevi 15. kola Premier lige. Wolverhampton je na svom Molineauxu ugostio favorizovani Chelsea i slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Na Molineauxu nije viđeno previše velikih šansi, ali su viđena tri gola. Poveo je Chelsea u 18. minuti nakon što je Loftus-Cheek šutirao, a jedan od defanzivaca Wolvesa skrenuo loptu u sopstvenu mrežu.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:1, ali u nastavku Wolvesi stižu do preokreta.

Prvo je u 59. minuti Jimenez pogodio na asistenciju Gibbs-Whitea, da bi potpuni preokret domaćima donio Jota koji je rutinski matirao Kepu za 2:1 u 63. minuti.

Pokušao je Chelsea do kraja doći barem do poravnanja, ali je do kraja ostalo 2:1 za Wolverhampton koji je pobjedom protiv velikog protivnika prekinuo seriju loših rezultata.

Drugi povratnik u elitu, Fulham, je na svom Craven Cottageu ugostio Leicester, a duel ove dvije ekipe je završen remijem, rezultatom 1:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poveo je Fulham u 42. minuti. Mitrović je lucidno proslijedio loptu do Camare koji se odlično snašao i na kraju posrpemio loptu u mrežu za 1:0.

Ipak, u nastavku Leicester stiže do poravnanja. Okazaki je u igru ušao u 72. minuti, a samo dvije minute kasnije je namjestio gol Maddisonu koji je pogodio za, ispostavilo se, konačih 1:1.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ismirko
nista novo za celzi
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi