Sead Kolašinac je od povratka na teren odigrao ukupno sedam utakmica za Arsenal i pružao je zaista odlične partije (Foto: EPA)

Teško mu pala greška protiv Uniteda

Sead Kolašinac bio na ivici suza, ali reakcije saigrača su ga vratile u život

Midhat Šljivak

Sead Kolašinac je u posljednje vrijeme zaista fantastičan u dresu londonskog Arsenala.

Međutim, psihički je naš fudbaler pao nakon što je pogriješio prilikom izjednačujućeg gola Manchester Uniteda (2:2). Sve mu je teško palo, ali je nakon greške imao veliku podršku saigrača.

To je bh. fudbaleru itekako olakšalo i sigurno je da će Sead u dobrom raspoloženju dočekati meč sa Huddersfieldom.

"Lijepo je kad te u svlačionici tako dočekaju, posebno nakon što si napravio grešku koja nas je koštala dva boda. Pomoglo mi je to", rekao je Kolašinac, te je dodao:

"Menadžer mi je rekao neke određene stvari i poručio mi je da ne padnem psihički. Razgovor sa njim mi je pmogao. Svi igrači su me tješili i govorili su mi da podignem glavu. To vam daje samopouzdanje", istakao je Kolašinac.

Unai Emery je posebno ohrabrivao bh. fudbalera

Trener Topnika Unai Emery nakon meča većinom je pričao upravo o Kolašincu kojeg je odlučio ohrabriti poručivši mu da je odigrao vrlo dobar meč.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sead Kolašinac je nakon meča imao spuštenu glavu, a ja sam mu prišao i rekao 'Seade, imao si veoma dobar meč. Ponudio si nam mnogo dobrih stvari, a to što ti se desilo u odbrani se naprosto događa...Moraš nastaviti raditi i ostati pozitivan'", poručio je Emery.

Arsenal je nakon remija sa Manchester Unitedom ostao na petoj poziciji sa 31 bodom, a u narednom kolu će dočekati Huddersfield.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.