Velika greška Kolašinca osigurala bod Unitedu u fantastičnom okršaju protiv Arsenala
Manchester United i Arsenal večeras su odigrali sjajnu utakmicu na Old Traffordu na kojoj smo vidjeli četiri gola.

Teatar snova uživao u derbiju starih rivala

Velika greška Kolašinca osigurala bod Unitedu u fantastičnom okršaju protiv Arsenala

E. Čaušević

Fantastičnu utakmicu na Old Traffordu večeras su odigrali Manchester United i Arsenal u okviru 15. kola Premiershipa, a meč je na kraju završen rezultatom 2:2.

U prvih 25 minuta gledali smo pravu uspavanku na Teatru snova, no onda se utakmica u potpunosti zakuhala. Arsenal je u 26. minuti poveo golom Mustafija nakon nevjerovatne greške Davida de Gee. Ipak, samo četiri minute kasnije United se vratio u meč. Herrera je upisao asistenciju, a na 1:1 poravnao je Martial.

Velika drama na terenu bila je u drugom poluvremenu, a šanse su sijevale s obje strane. Na novi gol čekali smo do 68. minuti, a u vodstvo su ponovo došli gosti kada je rezervista Lacazette savladao De Geu i pogodio za 1:2.

No, samo minuta je bila dovoljna Crvenim đavolima da izjednače. Veliku grešku u odbrani napravio je Sead Kolašinac koji je dodao loptu Lingardu, a igrač Uniteda je bez većih problema pogodio za 2:2 i veliko slavlje navijača na Old Traffordu.

Arsenal je desetak minuta kasnije ponovo mogao do prednosti kada je Aubameyang sjajno šutirao, ali ovaj put je De Gea bio na visini zadatka i fantastičnom odbranom je spasio svoj tim. Do kraja meča bilo je solidnih prilika s obje strane, no ostalo je 2:2.

Topnici su trenutno na petom mjestu sa 31 osvojenim bodom, dok je Manchester United osmi sa osam bodova manje od starog rivala iz Londona. Pobjedu je upisao i Tottenham koji je sa 3:0 savladao Southampton. Za Tottenham su večeras pogađali Kane, Son i Lucas Moura, a jedini strijelac za goste bio Austin.

Premiership, 15. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United - Arsenal 2:2 (Martial 30', Lingard 69'/Mustafi 26', Lacazette 68')

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zaki84
I onda as Nasi pitaju sto nema Kolasinca... bratko sto si igro igro si... ako dobijes priliku u kupu budi zahvalan....
8 92
casimiro
Sta je ovdje toliko kardinalno?kako vas nije stid naslova?jedva docekate da pljujete mamu vam novinarsku.Najvece ste zlo.
81 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi