U Efesu ogorčeni

Ataman: Tražit ćemo ponavljanje utakmice sa Real Madridom

Iako je njegova ekipa večeras poražena u duelu 11. kola Eurolige, trener Anadolu Efesa Ergin Ataman nije bio nezadovoljan predstavom svojih izabranika.

Real Madrid je u zadnjim sekundama slavio pobjedu (82:84) na gostovanju kod Anadolu Efesa, a u taboru turske ekipe su bili izuzetno razočarani suđenjem.

"Odigrali smo odličnu utakmicu. Ponosan sam na svoje igrače, mislim da smo dominirali. Bili smo spektakularni... Ali nakon što smo došli do +14, u zadnjoj četvrtini smo izgubili samopouzdanje. Pravili smo puno grešaka. U posljednjih pet minuta nismo pogađali ono što nam je ulazilo u prethodnih 35. Mislim da je Real prije finiša vodio samo jednom, na početku. Dva puta su bili u vodstvu i dobili utakmicu", poručio je Ataman nakon susreta, pa dodao:

"Svima smo pokazali da možemo biti šampioni Eurolige. Još jednom smo to pokazali. Želim da nas više poštuju, razgovarat ćemo sa menadžmentom. Mislim da su sudije napravile kritične i veoma važne greške. Pogriješili su i u tumačenju pravila. Nakon Dunstonove tehničke greške, sat je trebao nastaviti pokazivati preostalo vrijeme. Ostalo su još četiri sekunde, ali si oni vratili na 14."

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ataman je istakao da je kluba Efesa nekoliko puta pokušala ukazati na grešku, ali je bilo uzalud.

"Bunili smo se dva ili tri puta. Oni su rekli: 'Ne, ne.' Kako ne? To je pravilo. Obratit ćemo se Euroligi i tražit ćemo ponavljanje utakmice", poručio je na kraju Ataman.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.