Real Madrid bio na koljenima, pa slavio u Istanbulu
Košarkaši Efesa imali su plus 15, ali na kraju su poraženi od Reala, koji ima omjer 9-2 nakon 11 kola Eurolige

Euroliga

Real Madrid bio na koljenima, pa slavio u Istanbulu

E. Škorić

U susretu 11. kola Eurolige košarkaši Real Madrida pobijedili su domaći Anadolu Efes sa 84:82.

I Efes i Real igraju odlično ove sezone, a prije ovog duela bili su na omjeru 8-2. Na kraju je Real stigao do devete pobjede, a Efes upisao poraz poslije jednog fantastičnog niza pobjeda.

Prva četvrtina je bila poprilično izjednačena, završena je baš tako - 23:23, mada je domaćin uspio krajem druge dionice da ode na plus sedam, pa je na poluvremenu bilo 52:45.

Nastavio je Efes da igra u visokom ritmu, otišao je na plus 15 (69:54), ali posljednja četvrtina je u potpunosti pripala Madriđanima (24:8), koji su na kraju ostvarili pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Reala su najefikasniji bili Gusavo Ayon sa 20 poena, Sergio Llull sa 12 i Trey Thompkins sa 10 poena. Na drugoj strani Adrien Moerman je ubacio 19, a Vasilije Micić 15, dok je Shane Larkin ubacio 14 poena, a 13 Tibor Pleiss.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi