Dugo će utakmicu u Zenici pamtiti mladi Edah Drobo.

Bugojanci poraženi u Zenici, ali ponosni na mladog člana svog tima

Mujo Kovačević o dječaku koji je ispisao historiju: Obećao sam minutažu, a djecu ne treba lagati

Samir Mlaćo

Rezultat meča između košarkaša Čelika i Iskre (84:80) jučer je pomalo pao u drugi plan zbog jedne prelijepe sportske priče. Naime, u redovima A-1 ligaša iz Bugojna debitovao je 11-godišnji Edah Drobo i ispisao historiju bh. košarke.

Dječak iz Bugojna dobio je šansu među 20 do 30 godina starijim kolegama i nije se prepao. Pokazao je za kratak period raskošni talenat, upisao se i u listu strijelaca, te zauzeo svoje mjesta na naslovnicama bh. sportskih portala.

I pored egal utakmice trener gostiju Mujo Kovačević hrabro je odlučio da pruži šansu mladom Drobi, a dan kasnije Kovačević je govorio za SportSport.ba. I pored poraza njegovog tima, nije bio nezadovoljan, čak naprotiv.

Čestitali smo mu na zaista hrabrom i nesvakidašnjem potezu, zbog čega je i sam postao jedan od junaka ove priče.

"Danas svi zovi, pitaju, čestitaju... Pročitali su vaš tekst, a šta da kažem ja...To je dijete koje voli košarku, ima talenat, te ako bude zdravlja i sreće sigurno da će napraviti veliku karijeru", priča Kovačević te nastavlja.

"Mi u klubu smo dogovorili da svaku utakmicu povedemo jednog dječaka iz omladinskih selekcija. Drobo je trebao ići u Brčko, na kraju ipak nije, a sada sam ga poveo i dao mu šansu. Moram priznati da sam mu obećao dati priliku, a djecu ne treba lagati. Ušao je u igru, iskoristio tu jednu šupljinu u redovima Čelika, te upisao se i u listu strijelaca. Zaslužio je to svojim radom i ponašanjem, te mislim da će biti prilike ove sezone da opet dobije šansu".

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

KK Čelik i grad Zenica zaslužuju premijerligaša u košarci

Bugojanci su u Zenici upisali poraz, ali se pokazali kao tvrd orah.

"Mi protiv Čelika uvijek igramo dobro. Bekovi su nam imali zdravstvenih problema, to se osjetilo, ali i pored toga tri minute prije kraja imali smo zaostatak od dva poena, te napad, ali nismo pogodili, Čelik jeste i to je to. Nismo nezadovoljni, Čelik je možda i najbolja ekipa u ligi, sigurno će igrati play off. Čelik i Zenica zaslužuju Premijer ligu i ja im to i želim", dodao je Kovačević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.