Čelik uz dosta muke u Areni savladao Iskru
Mladi 18-godišnji Anes Podojak bio je prvo ime večerašnje utakmice, koja je odigrana u zeničkoj Areni

A1 liga za košarkaše, 8.kolo

Čelik uz dosta muke u Areni savladao Iskru

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred oko 300 gledatelja dočekali tim Iskre iz Bugojna u okviru 8. kola A1 lige za košarkaše. Zeničani su u jednoj veoma izjednačenoj utakmici na kraju slavili pobjedu rezultatom 84:80.

Zeničani su u ovaj meč ušli sa skorom od četiri pobjede i tri poraza, dok su gosti iz Bugojna u Arenu došli s tri pobjede i četiri poraza na svome kontu. Domaći košarkaši od početka su imali jedan veliki hendikep jer večeras na klupi Čelika nije bilo trenera Armela Mujakovića, on je naime na poslu, a ljudi koji vode klub nisu mu mogli da obezbjede, kao što je to bio slučaj prošle sezone da vodi svoju tim na svakoj utakmici.

Gosti su bolje otvorili utakmicu, te su tokom cijele prve četvrtine imali prednost, domaćini su bili previše nervozni uz dosta nerezonskih i isforsiranih šuteva. Prva četvrtina okončana je vodstvom gostiju 19:20. U drugoj četvrtini na parketu je bio onaj Čelik, kojeg svi žele gledati u ovoj sezoni, veoma agresivan u odbrani, a efikasan u napadu. Zeničani su preokrenuli rezultat i na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 48:36 za ekipu Čelika.

U trećem periodu gosti su odigrali mnogo bolje, dok Čelik nije bio na nivou druge četvrtine. Gosti su smanjivali prednost domaćina, a rezultat nakon trećeg perioda bio je 65:59. U posljednjoj četvrtini, domaći košarkaši ušli su ležerno u posljednjih 10. minuta utakmice, što su gosti iskoristili te je u 34. minuti na semaforu bilo 71:69 za Čelik, pa je domaći trener pozvao minutu odmora kako bi probudio svoje igrače pred finiš utakmice.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Nakon odmora, Zeničani su zaigrali mnogo bolje te su povećali svoje vodstvo na 10-tak poena razlike, ipak u posljednje dvije minute gosti se ne predaju, postižu nekoliko brzih koševa, ali nisu imali dovoljno ni snage ni koncentracije za preokret. Na kraju je završilo 84:80 (19:20, 29:16, 17:23, 19:21) za ekipu Čelika.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci na utakmici, Anes Podojak ubacio je 14 poena uz pet asistencija, Armin Avdibegović je dodao 14 poena uz četiri skoka, dok je Kerim Varupa dodao 12 poena. U redovima Iskre Meris Bečirović ubacio je 22 poena uz 13 skokova, dok je Aldin Pandžo ubacio 22 poena uz osam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije