Vječno će pamtiti meč u Zenici: Edah Drobo ispisao historiju bh. košarke
Mladi košarkaš koji ima samo 11-godina večeras je zaigrao u zeničkoj Areni protiv Čelika i uspio da se u nepunu minutu boravka na terenu upiše u listu strijelaca

Košarkaško čudo iz Bugojna

Vječno će pamtiti meč u Zenici: Edah Drobo ispisao historiju bh. košarke

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika i Iskre večeras su u zeničkoj Areni odigrali utakmicu 8. kola A1 lige. Na kraju više koncentracije i znanja imala je domaća ekipa koja je slavila 84:80.

Ipak, jedan detalj obilježio je večerašnji susret. Naime, 11-godišnji Edah Drobo dobio je šansu za igru, iako je na terenu proveo samo 37 sekundi, mladi košarkaš uspio je da se upiše u listu strijelaca.

Svakako da treba pohvaliti i trenera gostiju Muju Kovačevića, koji je dao priliku za igru mladom košarkašu, iako je utakmica u tim momentima bila u egalu. Lijep trenutak u zeničkoj Areni gdje je malobrojna publika velikim aplauzom nagradila nadamo se buduću zvijezdu naše košarke.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Edah Drobo 11-godišnji košarkaš već je sudjelovao na brojnim košarkaškim kampovima u regiji, a kako su nam kazali iz Iskre, ovaj mladi košarkaš dva puta sedmično ide i u Sarajevo, gdje trenira u KK Koš kod Seje Bukve. Ne treba se iznenaditi, ako već za godinu ili dvije ovog talentovanog mladića budemo gledali u nekim od najboljih klubova u regiji, a možda i u Evropi.

Njegovo vrijeme tek dolazi, a večerašnju utakmicu u seniorskoj konkurenciji i prve poene sigurno da će pamtiti cijelu karijeru.

Top Komentari

Woyzeck
Pa dobro jeste li normalni vise? :))))))))
34 10
Gari Garinča
U Bugojnu su se uvijek rađali talenti. Forza Iskra !!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi