A1 liga: Promo uvjerljiv u Travniku, teška pobjeda Čelika
Košarkaši Proma pobjedom u Travniku izdvojili su se na vrhu ljestvice A1 košarkaške lige. Foto: KK Promo Donji Vakuf

A1 košarkaška liga BiH 8.kolo

A1 liga: Promo uvjerljiv u Travniku, teška pobjeda Čelika

Osmo kolo košarkaške A1 lige Bosne i Hercegovine izdvojilo je košarkaše Proma iz Donjeg Vakufa usamljene na čelu prvenstvene ljestvice. Čelik se mučio ali pobijedio Iskru u povijesnoj utakmici u kojoj je za Iskru nastupio 11-godišnjak imenom Edah Drobo. No krenimo redom.

KK IBU Spartans – KK Igman Burch    78 : 68

Važnu pobjedu nad rivalom iz gornjeg dijele tablice zabilježili su košarkaši Spartansa i izjednačili se na drugom mjestu sa Čelikom i Travnikom. Domaćini su odlično otvorili utakmicu i poveli 7-0 ali ubrzo gosti dolaze do daha i do poluvremena gledamo izjednačenu utakmici. Prvu osjetniju prednost prave domaći košarkaši kada u 25. minuti odlaze na +11 i tu razlike održavaju do samog kraja. Kod pobjedničke ekipe Ado Korkutović je ubacio 24 poena uz 9 skokova dok je Rusmir Grošić zabilježio još jedan double-double od 21 poena i 12 skokova. Goste je predvodio njihov najbolji igrač Ermin Tarčin sa 24 poena i 10 skokova.

KK Travnik – KK Promo DV   49 : 68

Derbi dosadašnjeg dijela sezone ipak nije opravdao taj epitet a krivci su košarkaši Travnika koji su odigrali ispod svih očekivanja iako su nastupili u najjačem sastavu. Košarkaši Proma su dominirali cijelu utakmicu i zahvaljujući Mustafici koji je odigrao utakmicu sezone sa 32 poena pobjegli drugoplasiranim ekipama na dvije pobjede i već sad napravili veliki korak ka osvajanju prvog mjesta. Osim spomenutog Mustafice jedini dvoznamenkast kod gostiju je bio Dovadžija sa 12 poena a kod domaće ekipe jedini koji je donekle zadovoljio je bio Kamenjaš sa 14 poena i 7 skokova.

KK Brčko D – KK Konjic   70 : 59

Pobjedu za bijeg iz donjeg dijela tablice ubilježili su košarkaši Brčkog iako na terenu to nije izgledalo nimalo lagano kako sugerira krajnji rezultat. Prva četvrtina je otišla na stranu gostiju sa rezultatom 22-11 a u drugoj domaći košarkaši povezuju svoj redove i odlaze na veliki odmor sa +2. Nastavak u potpunosti pripada košarkašima Brčkog koji, predvođeni Islamovićem, odlaze na dvoznamenkastu prednost koju ne ispuštaju do kraja. Upravo je Islamović bio najefikasniji na utakmici sa 26 poena i 10 skokova dok je Cvjetković zabilježio 13 poena i 6 skokova. Kod gostiju standardno dobar bio je Čajić sa 21 poenom dok je Kapuran ubacio 18.

KK Turbina – KK Bošnjak    71 : 66

Četvrtu pobjedu u sezoni zabilježili su košarkaši Turbine. Izjednačenu utakmicu smo gledali sve do početka zadnje četvrtine kada domaćini serijom 11- 2 odlaze na + 17. I kad su svi mislili da je tu kraj gosti uzvraćaju serijom 18-3 i prilaze na – 2 ali Kevrić slobodnim bacanjima ovjerava pobjedu Turbine. Galešić sa 16, Kevrić sa 15 i Japalak sa 14 poena su najzaslužniji za pobjedu domaćina dok su kod Bošnjaka prednjačili Rešidović sa 20 poena i M.Džafić sa 12 poena i 15 skokova.

OKK Čelik – KK Iskra   84 : 80

Košarkaši zeničkog Čelika došli su do svoje pete pobjede u sezoni i učvrstili se na drugom mjestu na tablici. Susret je bio neizvjestan do početka zadnje četvrtine kada Zeničani odlaze na 11 razlike i mirno privode susret kraju. Ujednačen napad Čelika su predvodili Avdibegović i Podojak sa 14 dok je Varupa dodao 12 a Keso 10. Kod gostiju najefikasniji su bili Bečirović i Pandžo sa po 22 poena.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

KK Živinice – KK Radnički  92 : 68

U jedinoj utakmici ovog kola koja je igrana danas košarkaši Živinica su lakše od očekivanog savladali ekipu Radničkog i tako ih zakucali za dno tablice. Trener Živinica Edin Užičanin je dao priliku svim momcima, svi osim Mustafića su se upisali u strijelce a najefikasniji su bili Omerović sa 14 te Kospić i Mazalović sa po 11 poena. Kod Radničkog kao i uvijek na nivou su bili Singleton sa 20 poena i Susa sa 16 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi