Karamele uspjele da osvoje bod, pa ih je konačno malo sreća pogledala nakon one 'tragedije' na Anfieldu

Everton izvukao bod protiv Watforda

Toliko osporavani Digne u 96. minuti golčinom digao Goodison na noge

Edmir Škorić

U posljednjem susretu 16. kola engleske Premier lige Everton je odigrao 2: s Watfordom.

Everton je nesretno poražen od Liverpoola golom u 96. minuti, potom je pomalo nesretno na Goodisonu odigrao 1:1 s Newcastleom, ali malo ga je sreća pogledala večeras u duelu s Watfordom.

Iako su poveli s 1:0, nogometaši Evertona su na kraju spašavali bod protiv nezgodnog Watforda, koji je tek u šestoj minuti nadoknade ispustio pobjedu.

Everton je poveo golom Richarlisona u 15. minuti, ali je u nastavku Watford napravio potpuni preokret. Najprije je Coleman u 63. autogolom izjednačio na 1:1, da bi dvije minute kasnije Doucoure zabio za pobjedu gostiju.

Da stvar bude još gora po domaće, Sigurdsson je u 67. minuti promašio penal, no utjeha je stigla u vidu eurogola bivšeg Barcinog igrača Dignea, koji je duboko u nadoknadi zabio iz slobodnjaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton je sada sedmi s 24 boda i u narednom kolu gostuje Manchester Cityju, a Watford koji ima 21 bod i nalazi se na 12. mjestu ugostit će Cardiff.

Premier liga, 16. kolo:
Everton - Watford 2:2 (Richarlison 15, Digne 96/ Coleman 63 - ag, Doucoure 65)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.