Ludnica na Anfieldu: Zaboravljeni Origi u 90+6 zabio nevjerovatan gol za pobjedu!

Everton pao u sudijskoj nadoknadi

Ludnica na Anfieldu: Zaboravljeni Origi u 90+6 zabio nevjerovatan gol za pobjedu!

Posljednji meč 14. kola engleske Premier lige ponudio je veliki gradski derbi Liverpoola i Evertona, koji je okončan minimalnom, ali spektakularnom pobjedom Redsa rezultatom 1:0.

Iako su domaći kao favorit ušli u duel sa gradskim rivalom, Everton uopšte nije bio lošiji tim u prvom poluvremenu. Već u 4. minuti, Mina je opasno zaprijetio i zamalo doveo goste sa Goodisona u prednost, a dobre prilike su imali Andre Gomes i Walcott. Liverpool je prijetio preko Sadija Manea i Xherdana Shaqirija, ali se rezultat nije mijenjao.

U drugom poluvremenu, Sadio Mane je imao veliku priliku u 53. minuti, ali je šutirao pored gola. Gosti su se dobro branili i povremeno ugrožavali gol Liverpoola, a najveća šansa viđena je u 88. minuti kada je rezervista Divock Origi sa neka dva-tri metra pogodio prečku.

Do kraja je Liverpool svim silama probao doći do pobjede, ali nije uspio u tome u regularnih 90 minuta. Meč je produžen četiri minute, ali je zbog određenih čarki među igračima dva tima potrajao nešto duže i zaista se imalo šta vidjeti.

U šestoj minuti nadoknade, nevjerovatan pa i komičan gol Origija donio je Liverpoolu pobjedu. Lopta je dugo putovala i nekim čudom stigla do Belgijanca, koji je glavom pospremio u mrežu i izazvao ludnicu na Anfieldu. U slavlju je, naravno, prednjačio Jurgen Klopp koji je istog trenutka utrčao u teren. Do danas se malo ko i sjećao da je Origi još uvijek član Liverpoola, ali nema sumnje da će ga navijači nakon ovoga zapamtiti do kraja života.

Zahvaljujući velikoj pobjedi, Liverpool je ostao na dva boda zaostatka za vodećim Manchester Cityjem, dok Everton ostaje na šestom mjestu sa 22 boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Ja gola i ludosti haha
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi