Amsterdam Arena je svjedočila sjajnom meču koji je na kraju završen bez pobjednika.

Liga prvaka, grupa E

Ajax bio blizu pobjede i prvog mjesta, ali Bayern se pred kraj probudio

Ajax i Bayern su večeras u Amsterdamu odigrali sjajan meč 6. kola Lige prvaka koji je na kraju završen rezultatom 3:3.

U pitanju je grupa E u kojoj su Ajax i Bayern već ranije osigurali osminu finala, a u ovom susretu se samo određivalo ko će biti prvi.

Na kraju je završeno 3:3 i prvo mjesto je pripalo Bayernu iako je Ajax bio vrlo blizu da dođe do pobjede.

Gosti su poveli već u 13. minuti preko Lewandowskog i to je bio konačan rezultat prvog dijela. U nastavku meča Dušan Tadić je prvo izjednačio u 61. minuti da bi pogodio za preokret osam minuta prije kraja i to s penala.

Iako se tada činilo da će pobjeda u ruke domaćinu, ipak je Bayern uspio da okrene rezultat i da golovima Lewandowskog i Comana pred sami kraj dođe do preokreta. Ipak, Ajax je došao do jednog boda u nadoknadi i to golom Tagliafica. Oba tima su meč završila sa desetoricom zbog crvenih kartona.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom susretu ove grupe Benfica je na domaćem terenu porazila AEK sa 1:0. Bayern je na kraju završio prvi sa 14 bodova, Ajax je imao 12, Benfica 7, a AEK nijedan bod.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.