Roma i Genova će na Olimpicu u nedjelju navečer odigrati susret Serije A, a nažalost nećemo biti u prilici gledati duel Džeko - Piatek jer je Dijamant povrijeđen.

Piatek ima visoko mišljenje o Dijamantu, Icardiju i Ronaldu

Poljska senzacija: Džeko? Ma, šta ću se ja s njim porediti...

Roma i Genova će u nedjelju navečer odigrati susret 16. kola italijanske Serije A, a tim povodom za Gazzetta dello Sport je govorila poljska senzacija Krzysztof Piatek.

Riječ je o napadaču koji je u dosadašnjem dijelu sezone postigao čak 11 golova u Seriji A i prvi je strijelac lige, a on je za pomenuti list između ostalog govorio i o našem Edinu Džeku.

Piatek je poručio da se ne želi porediti sa takvim igračima.

"Jesam li Džekin nasljednik u Seriji A? Za sada idem svojim putem, samo sam fokusiran na to i ne želim se porediti sa takvim napadačima koji su u Italiji već neko vrijeme. Ne želim ni da me porede sa šampionima kakvi su Ronaldo i Icardi", rekao je Piatek.

Osvrnuo se i na samu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mi smo, baš kao i Roma, u rezultatskoj krizi i imamo naše probleme. Nismo pobijedili odavno (od 30. septembra) i potrebni su nam bodovi, baš kao i njima", rekao je Poljak.

Naravno, na terenu u nejdelju navečer neće biti našeg Dijamanta koji je još uvijek povrijeđen, ali bi zato mogao biti spreman za meč protiv Juventusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.