(Foto: EPA) City je dosta lako došao do pobjede, a u redovima Građana su odlične partije pružili Leroy Sane i Gabriel Jesus

Premier liga, 17. kolo

Manchester City pobjedom nad Evertonom izbio na čelo tabele

Duelom Manchester Cityja i Evertona na Etihadu otvoreno je 17. kolo Premier lige, a Građani su bez previše problema slavili pobjedu rezultatom 3:1.

City je od početka uspostavio dominaciju. Ipak, nije bilo previše prilika, ali su Građani bili nemilosrdni u egzekuciji.

Poveo je Manchester City u 22. miunti golom Gabriela Jesusa na asistenciju Leroyja Sanea, a rezultatom 1:0 se i otišlo na odmor.

Otvaranje drugog dijela je donijelo i novi gol Cityja, a akteri su opet bili isti. Leroy Sane je odlično ubacio, a Jesus pogodio za 2:0 u 50. minuti susreta.

Everton je uspio barem nakratko zakomplikovati situaciju za Građane pošto je u 65. minuti smanjio na 2:1. Strijelac gola je bio Calvert-Lewin koje glavom, uz malu pomoći Cityjevog Delpha, matirao Edersona.

Ipak, samo četiri minute kasnije Manchester City ponovo ima dva gola prednosti. Ovaj put je Gabriel Jesus bio asistent, a strijelac Raheem Sterling i to glavom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja su obje ekipe imale nekoliko opasnih napada, ali je susret završen rezultatom 3:1 u korist Manchester Cityja.

Manchester City nakon ove pobjede ima 44 boda i barem nakratko je izbio na prvo mjesto tabele sa dva boda više, ali i utakmicom više u odnosu na Liverpool. Everton je ostao sedmi sa 24 boda, a Karamele su sada u seriji od četiri prvenstvena meča bez pobjede.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.