Privedeno 20 osoba

Šta je policija našla u skladištu BBB-a? Letve, municija, Pavelić, Hitler...

Zagrebačka policija je objavila da je prije, za vrijeme i nakon nedjeljnog derbija Dinama i Hajduka privela 20 osoba.

Policajci su odradili pretres prostorija Kluba navijača Dinama, Bad Blue Boysa, koji se nalazi u Ulici kralja Držislava 8, a objavljen je i video pretrage na kojem se vidi šta su tamo zatekli i zaplijenili.

Kako se može vidjeti, policajci su pronašli desetke letvi, bejzbolskih i teleskopskih palica, a uz uobičajeni navijački arsenal poput baklji, boksera i fantomki nađena je čak i municija za vatreno oružje.

Pored toga, zaplijenjena su i četiri toki-vokija koje policija puno teže nadzire od mobitela, a za njih se pretpostavlja da su korišteni u organizaciju navijačkih akcija.

U prostorijama BBB-ovog skladišta vidljivo je mnogo natpisa na oronulim zidovima, a tu su i grafiti u čast Adolfa Hitlera, Ante Pavelića, nekoliko kukastih križeva...

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Policija je u nedjelju poduzela mjere i radnje s bitnim ciljem sprječavanja sukoba unutar frakcija domaćih navijača prije, tokom i nakon nogometne utakmice na Maksimiru. Isto tako, slijedom određenih događaja toga dana, imali smo dovoljno osnova sumnje da provedemo i dodatne mjere i radnje kako bi umanjili moguće posljedice nekih eventualno planiranih protupravnih ponašanja, a u isto vrijeme proveli kriminalistička istraživanja s ciljem da počiniteljima pružimo jasnu poruku da počinjenje kaznenog djela nosi ozbiljne posljedice", rekla je glasnogovornica PUZ-a Marija Goatti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.