Isco nije počeo nijednu utakmicu od prve minute otkako je na klupu Kraljeva stigao Santiago Solari (Foto: EPA)

Spreman veliki transfer

Isco u Chelseaju za 70 miliona funti?

Midhat Šljivak

Zvijezda madridskog Reala Isco vjerovatno će napustiti redove prvaka Evrope u januaru.

Prema informacijama engleskih medija, londonski Chelsea nalazi se veoma blizu dogovora sa španskim fudbalerom i on bi od početka 2019. godine mogao zaigrati na Stamford Bridgeu.

Plavci će za usluge ovog fudbalera izdvojiti 70 miliona funti, dok bi Isco u Londonu trebao zarađivati oko 250.000 funti na sedmičnom nivou.

Ugovor će biti potpisan na četiri i po godine, a navodno je Chelsea spreman isplatiti i dodatni novac reprezentativcu Španije odmah po potpisu ugovora.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Isco ima namjeru da ode. Vidljivo je da 26-godišnji ofanzivac nije sretan na Santiago Bernabeu, a čak su se i navijači okrenuli protiv njega.

Ove sezone Isco je odigrao ukupno 17 utakmica, postigao je četiri gola i upisao je jednu asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.