Šta će reći Kraljevi? Igrači Ajaxa slavili jer su dobili Real Madrid u osmini finala LP

Skakali po stolovima od sreće

Šta će reći Kraljevi? Igrači Ajaxa slavili jer su dobili Real Madrid u osmini finala LP

Endin Čaušević

Žrijeb osmine finala Lige prvaka održan je jučer u Nyonu gdje smo saznali koji timovi će se sastati na proljeće u nokaut fazi ovog takmičenja.

Kao i obično žrijeb nam je donio nekoliko spektakularnih duela, ali bilo je i parova koji nisu previše oduševili javnost. Mnogi su mišljenja da je dosta sreće u žrijebu imao aktuelni prvak Evrope, Real Madrid, koji će u osmini finala snage odmjeriti protiv Ajaxa.

Međutim, kraljevski klub ove sezone igra daleko od prave forme zbog čega u Ajaxu smatraju da se mogu nositi s njima. To dokazuje izjava kapitena ovog tima Daleyja Blinda koji je rekao da su igrači Ajaxa slavili kada su saznali da će igrati protiv Real Madrida.

"Možda zvuči nevjerovatno, ali gotovo svi igrači su skakali po stolovima od sreće kada su čuli da igramo s Realom. Naravno da je to veliki klub, ali mi vjerujemo da možemo da se nosimo s njima. Igrali smo ove sezone s jakim ekipama poput Bayerna i dokazali smo da se možemo nositi sa svima. Imamo dosta vremena da se spremimo za Real i vjerujemo da ćemo biti spremni za taj veliki izazov", rekao je Blind.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rinaka
Ne igra se svaki dan protiv Reala..pusti suplju i vjerovanje da možete igrati s njima ..
18 9
Lona
Nema više CR7 nema ni Reala, Ajax ide dalje 100%
8 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti