Mourinho niže otkaze, ali puni bankovni račun
Jose Mourinho je sa Unitedom osvojio tri trofeja (EFL Kup, Community Shield, Evropsku ligu), a svoj boravak na Old Traffordu je skupo naplatio (Foto: EPA)

Cifra koju je naplatio u prethodnih pet godina je nevjerovatna

Mourinho niže otkaze, ali puni bankovni račun

M. Šljivak

Jose Mourinho je jučer dobio treći otkaz u proteklih pet godina.

Portugalac je nakon loših rezultata otpušen iz Manchester Uniteda, ali čisto sumnjamo da je Posebni nesretan zbog odlaska na Old Traffordu.

S obzirom na to da mu je rukovodstvo Uniteda u januaru ove godine produžilo ugovor do 2020. godine, taj potez je Crvene đavole skupo koštao jer će sada već bivšem menadžeru morati da isplate otpremninu od 26,7 miliona eura.

Ova cifra bi međutim mogla biti nešto manja ako United ne izbori Ligu prvaka i prema ugovoru kojeg su imali sa Mourinhom, otkaz bi u tom slučaju Portugalac naplatio 20 miliona eura.

Prethodno je Mourinho dobro naplatio otkaze u Realu i Chelseaju. U maju 2013. godine otpušten je iz Reala, a kako je nešto prije toga potpisao novi ugovor, dobio je otpremninu od 11,5 miliona eura.

Uslijedila je potom avantura u Chelseaju. Osvojio je Jose naslov prvaka, ali je u decembru 2015. godine vlasnik tima Roman Abramovič izgubio strpljenje sa Joseom nakon loših rezultata i odlučio mu je uručiti otkaz.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To je ruskog tajkuna skupo koštalo. Mourinho je dobio 55 miliona eura, a ako se sve cifre koje je dobio nakon otkaza saberu, Posebni je za pet godina od otpremnima samo zaradio oko 93 miliona eura.

Cifra je svakako više nego luda, a činjenica je da je Mourinho u svakom klubu imao i poprilično veliku platu, pa je bez dileme portugalski trener do vrha napunio račune u Španiji i Engleskoj.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi