Bayern je u nastavku uspio da se vrati u meč, ali Real je ipak pokazao klasu i na kraju stigao do četvrte uzastopne pojede u Euroligi

Euroliga

Jak otpor Bayerna, ali Real je nezaustavljiv

Edmir Škorić

U 14. kolu Eurolige košarkaši Bayerna ugostili su Real Madrid, koji je na kraju slavio sa 82:72.

I Bayern i Real su večerašnji derbi dočekali u dobrom raspoloženju zbog serije pobjeda (po tri ostvarene u Euroligi, op.a), a domaći tim nije uspio da na svom parketu skine skalp madridskom velikanu.

Real je poveo 7:2 na startu meča, a na kraju prve dionice je imao 11 poena prednosti (27:16).

I tokom druge četvrtine su Kraljevi održavali dvocifrenu prednost, da bi na odmor otišli s 15 poena prednosti.. Iako je bilo i 18 razlike za goste, Bayern se nije predavao, pa je do ulaska u zadnjih 10 minuta zaostatak spustio na šest poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bilo je i minus dva, Bayern je bio na pragu preokreta, ali se Real nije dao i do kraja je ipak ostvario pobjedu.

Anthony Randolp je predvodio Real s 22 poena, dok je Sergio Llull također bio fantastičan s 19 poena i šest asistencija. U sastavu Bayerna Stefan Jović je ubacio 11, a po 10 poena Petteri oonen, Nihad Đedović i Danilo Barthel.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.