Bayern u drami bolji od Žalgirisa, Panata sigurna protiv Darussafake
Nihad Đedović je ubacio 11 poena u pobjedi Bayerna nad Žalgirisom

Euroliga

Bayern u drami bolji od Žalgirisa, Panata sigurna protiv Darussafake

E. Škorić

U petak navečer igrali su se mečevi 12. kola košarkaške Eurolige.

Bayern je u Minhenu u Audi domu sa 88:84 savladao Žalgiris iz Kaunasa i tako stigao do šeste pobjede (6-6).

Bavarci su uglavnom vodili od početka, mada se Žalgiris svaki put vraćao i održavao neku malu razliku, ali je domaća ekipa uspjela zabilježiti pobjedu.

Derrick Williams je sa 27poena predvodio Bayern, po 11 su dodali Nihad Đedović i Stean Jović, a 11 je ubacio i Vladimir Lučić. Na drugoj strani Brandon Davis je ubacio 21, Leo Westermann 19, a Aaron White 12 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U OAKI je Panathinaikos sa 75:67 savladao Darussafaku, koja je ostala zakovana za dno sa samo jednom pobjedom i 11 poraza.

Kontantions Mitoglou je sa 20 poena predvodio Grke, dok je James Gist ubacio 15, a Keith Langford 12 poena. Nick Calathes je imao 10 poena i čak 12 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi