Šokantan poraz Reala
Real Madrid je upisao drugi poraz u sezoni i to tamo gdje apsolutno niko nije očekivao (Foto: EPA)

Emir Sulejmanović nije igrao

Šokantan poraz Reala

M. Šljivak

Madridski Real iznenađujuće je u 12. kolu ACB lige poražen na gostovanju kod posljednjeplasiranog tima na tabeli Breogana rezultatom 84:71.

Breogan je odigrao fantastičan meč i na kraju su došli do velike pobjede protiv akutelnih prvaka Španije i Evrope.

Real je dobio prvu dionicu (20:21), ali je Breogan fantastičnom igrom potpuno razbio Kraljeve u drugom periodu i na odmor je otišao sa 11 poena prednosti, 45:34.

Kada se očekivalo da gosti iz Madrida krenu žestoko, Breogan je i u trećem periodu odigrao sjajno, pa je razlika nakon 30 minuta igre bila čak 23 poena, 70:47.

Povratka Realu nije bilo. Na kraju su gosti samo uspjeli da smanje prednost na pristojnih minus 13, a ovo je sasvim sigurno jedna od najvećih pobjeda Breogana ikad.

Emir Sulejmanović zbog povrede nije učestvovao u rušenju Reala, a domaće su do trijumfa vodili Arco i Lofberg sa po 13 koševa.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kod Reala Llull i Prepelič su ubacili po 14 koševa.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi