Real Madrid se lako obračunao sa Panathinaikosom, Đedović ubacio pet poena u pobjedi Bayerna

Košarkaška Euroliga

Real Madrid se lako obračunao sa Panathinaikosom, Đedović ubacio pet poena u pobjedi Bayerna

Košarkaši Real Madrida pobijedili su večeras na domaćem parketu Panathinaikos sa 89:68 u susretu 13. kola Eurolige.

Real je bio favorit na ovom meču pa je tu ulogu na kraju opravdao bez većih problema, a u korist Kraljeva su na kraju presudile dvije četvrtine - prva i posljednja. Prvu je Kraljevski tim dobio sa 23:10, a posljednju 26:13, dok je u preostale dvije meč bio otprilike izjednačen.

Real sada ima omjer 11-2, a Panathinaikos 6-7. Kraljeve je do trijumfa vodio Fabien Causeur sa 14 ubačenih poena, dok je jedan manje dodao Facundo Campazzo. Kod Panathinaikosa 20 poena je imao Keith Langford, dok je tri manje ubacio Nick Calathes.

Vrlo zanimljivo je bilo u susretu Armani Milana i Bayerna u kojem su gosti slavili sa 80:78. Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Nihad Đedović je ubacio pet poena uz šest skokova i jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U preostalim večerašnjim susretima Maccabi je pobijedio Khimki sa 79:63, a Žalgiris u gostima Darussafaku sa 75:71.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi