Gdje je nestalo 13 sekundi?

Ponovo taj euroligaški sat: Panathinaikos uputio žalbu

Panthinaikos je sinoć upisao novi poraz u Euroligi. Ovaj put je od grčke ekipe bolji bio Armani koji je slavio sa 83:86.

Ipak, imali su puno toga reći u Panathinaikosu nakon sinoćnje utakmice u Ateni.

Naime, Grci su odmah nakon utakmice uputili žalbu Euroligi jer je sat za napad "progutao" vrijeme.

Sat je u jednom momentu, pri vodstvu gostiju od 84:74, u treptaju oka sa 2:01 minuta "prešao" na 1:48 minuta iako igra nije tekla u tim momentima.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Na kraju je utakmica zvršena pobjedom Armanija rezultatom 86:83, ali u Panathinaikosu smatraju da je "ukradenih" 13 sekundi moglo itekako imati uticaja na konačni rezultat.

Ovo nije prvi put ove sezone da se klubovi u Eruoligi žale na probleme sa satom. Tako je Žalgirisu u Moskvi "ukradeno" pet sekudni, dok su se iz Andaolu Efesa nakon meča sa Realom žalili da je sat umjesto preostale četiri, Kraljevima dao 14 sekundi za zadnji napad.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.