Panathinaikos uručio otkaz Xaviju Pascualu

Na klupi grčkog prvaka bio od 2016. godine

Panathinaikos uručio otkaz Xaviju Pascualu

Xavi Pascual više nije trener košarkaša grčkog prvaka Panathinaikosa. Kako javlja agencija SDNA nakon teškog poraza sinoć u Madridu uprava Panathinaikosa odlučila je uručiti otkaz španjolskom stručnjaku.

Panathinaikos se ove sezone muči s formom i trenutno su što se tiče Eurolige ispod crte koja vodi u 1/4 finale ovog natjecanja. Već neko vrijeme se govorkalo o ovom potezu uprave grčkog diva no katastrofa u Madridu presudila je Pascualu.

Pomoćni trener Giorgos Vovoras vodit će ekipu u utakmici koju će Panathinaikos u idućem kolu Eurolige igrati protiv Olimpie iz Milana. Xavi Pascual je u Panathinaikos došao 2016 godine iz redova Barcelona Lasse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi