Super liga, 17. kolo

Današnje utakmice turskog šampionata se nisu morale ni igrati

Danas su odigrana dva posljednja susreta 17. kola turske Super lige. Antalyasport je ugostio Fenerbahče, a Akhisarspor ekipu Konyaspora.

Obje utakmice su završene istim, najenepopularnijim rezultatom - 0:0.

Fenerbahče, koji se i dalje pokušava izvući iz nezapamćene krize, je većim dijelom susreta bio dosta bolji rival na Antayla Areni, ali je golman domaćih Boffin branio sve ozbiljnije pokušaje fudbalera Fenera.

Gosti su u 76. minuti ostali i sa igračem manje pošto je Neustadter dobio drugi žuti karton, pa je postalo jasno da ipak neće uspjeti stići do pobjede.

U finišu susreta je Antalya imala odličnu priliku da možda dođe do trijumfa bez obzira što je većim dijelom susreta bila u podređenom položaju, ali je golman Fenera Tekin na vrijeme istrčao i otklonio opasnost.

Fener sa današnjim bodom ima ukupno 16, te je ostao na 17., pretposljednjem, mjestu na tabeli. Antalyaspor je prestigao Bešiktaš i sada je na šestom mjestu sa 27 bodova.

Golovi nisu viđeni ni na Sport Toto Akhisar stadionu gdje je domaći Akhisarspor ugostio Konyaspor.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Akhisarsport je danas došao do sedamnaestog boda u prvenstvu i nalazi se na 15. mjestu na tabeli, dok je Konya ostala na 8. poziciji i sada ima 25 bodova.

Treba dodati da su danas za Konyu nastupila dvojica bh. fudbalera - Amir Hadžiahmetović je igrao do 79. minute kada ga je zamijenio Deni Milošević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.