Turskih velikana 'ni na mapi', za titulu se bore timovi iz sjene?
Bešiktaš je danas doživio težak poraz na gostovanju kod Kasimpase

Galata i Bešiktaš gube dah, Fener u opasnoj zoni

Turskih velikana 'ni na mapi', za titulu se bore timovi iz sjene?

E. Škorić

U Turskoj prve pozicije pripadaju ekipama koje obično budu u sjeni tamošnjih velikana Galate, Fenerbahčea i Bešiktaša.

Međutim, u posljednje vrijeme sve više iz prvog plana u drugi padaju spomenuti velikani, a ove sezone su tako sva tri tima ispod četvrtog mjesta.

Doduše, Galatasaray ima meč manje ali trenutno je petoplasirani tim prvenstva s 26 bodova, Bešiktaš je šesti sa istim brojem bodova, a Fener je tek 17. sa 15 bodova.

Što se tiče Bešiktaša, on je s 4:1 danas razbijen u gostima kod Kasimpase i ovaj tim se sada domogao drugog mjesta sa 29 bodova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Vodeći na tabeli i dalje je Basaksehir naših Edina Višće i Riada Bajića koji ima 35 bodova, dok je trećeplasirana Malatyaspor sa 28 bodova, a četvrto mjesto pripada Trabzonsporu koji ima 26 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi