Iz Makedonije otišao za 180 hiljada, a sada pravi transfer vrijedan 15 miliona eura!?

Na pomolu veliki posao

Iz Makedonije otišao za 180 hiljada, a sada pravi transfer vrijedan 15 miliona eura!?

Turski i italijanski mediji donose vijest da je rimski Lazio ozbiljno zainteresovan da već u januaru angažuje Eljifa Elmasa.

Za one koji ne znaju, riječ je o 19-godišnjem Makedoncu koji nastupa za Fenerbahče i koji ove sezone predstavlja jednu od rijetkih svijetlih tačaka za klub koji igra možda i najlošiju sezonu u bogatoj historiji.

Elmas igra na poziciji centralnog veznog, a Lazio u njemu vidi idealnu zamjenu za Sergeja Milinković-Savića koji bi uskoro konačno trebao realizovati veliki transfer koji se već dugo najavljuje.

Izvori iz Turske tvrde da je Lazio spreman ponuditi 15 miliona eura za Elmasa, te da Fenerbahče takvu ponudu ne bi mogao odbiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ono što je interesantno, Elmas je na ljeto 2017. godine stigao u Fenerbahče iz Rabotničkog za samo 180.000 eura. Samo godinu i po kasnije, turski gigant bi na njemu mogao zaraditi 15 miliona eura.

Mladi Elif Elmas nema još ni 20 godina, ali je odavno član seniorske reprezentacije Makedonije za koju je odigrao pet utakmica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi