Fener konačno proradio i do vrha napunio mrežu protivnika
Očajno istanbulski velikan igra ove sezone i nije nikakvo čudo što se nalaze u zoni ispadanja u turskoj Superligi (Foto: EPA)

Slavili u Kupu

Fener konačno proradio i do vrha napunio mrežu protivnika

M. Šljivak

Fudbaleri Fenerbahčea konačno su pobijedili.

Doduše, seriju od četiri utakmice bez pobjede u prvenstvu Turske nisu prekinulu, već su u Kupu kao gosti razbili ekipu Giresunspora sa 2:5 i prošli su u osminu finala.

Soldado je u 7. minuti donio vodstvo Feneru, ali su domaći sedam minuta kasnije preko Idazze došli do izjednačenja na 1:1, a ovim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku je međutim istanbulski velikan dominirao. Domaće su slomili sa dva gola u početnih deset minuta drugog dijela. Oba puta je pogađao Ekici (49.) i (55.), ali domaći se nisu predali.

Vratili su se u meč u 68. minuti. Okumak je sa penala pogodio za 2:3, no više od toga nisu mogli, pa su Topal (73.) i Reyes (89.) do kraja meča završili posao i Fenerbahče je prošao dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi