Hamidović je nakon trinaest odigranih utakmica postigao 108 golova, čime je najbolji strijelac rukometne Premijer lige BiH.

Gračanlije žele borbu za titule na oba fronta

Hamidović: Sretan sam zbog golova, ali to je zasluga cijele ekipe

Esmer Oštraković

Nakon što je spuštena zavjesa u jesenjem dijelu rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, osim jesenjeg prvaka saznali smo i ime najboljeg strijelca lige. 

To je lijevi bek RK Gračanica, bivši mladi reprezentativac BiH, Dino Hamidović. Opravdao je Hamidović struke Gračaničkog kluba na čelu sa Damirom Doborcem, kao i velika očekivanja navijača.

"Smatram da smo svi zadovoljni prvom polusezonom, kako treneri i Uprava tako i mi igrači. Ostaje žal za utakmicama sa Slogom i Zrinjskim gdje smo trebali uzeti najmanje bod ali šta je tu je. Sve u svemu odradili smo jako dobar posao u jesenjem dijelu takmičenja. Na nama je sada da se što bolje spremimo za nastavak sezone i ta pokušamo nastaviti tu gdje smo stali. Lično sam optimista jer mislim da posjedujemo kvalitet. Što se tiče laskave titule prvog strijelca lige, to je moj posao, da postićem dosta golova i da završavam akcije. Sva zasluga naravno ide mojim saigračima koji me dovedu u situaciju za pogodak kao i trener koji ima veliki udio jer ima povjerenje u mene i koji mi daje minutažu. Pred nama je još dosta posla ali kao što sam rekao optimista sam i za prvenstvo i za kup. Na nama je da damo sve od sebe i da ostanemo tu gdje se trenutno nalazimo i da našoj predivnoj publici poklonimo još mnogo prilike za radost i slavlje", rekao je Hamidović.

Dino Hamidović je nakon trinaest odigranih ligaških utakmica postigao 108 golova čime je ponio epitet najboljeg strijelca rukometne Premijer lige BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.