Gračanica savladala Derventu i izjednačila se s liderom Bosnom

Sjajna igra Gračanlija

Gračanica savladala Derventu i izjednačila se s liderom Bosnom

E. Čaušević

Rukometaši Gračanice večeras su na domaćem terenu pobijedili Derventu sa 32:27 u okviru 13. kola Premijer lige BiH.

Gračanlije su nastavile s odličnim igrama u novoj sezoni, te nakon poraza od Sloge iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja, uspjeli su se vratiti na pobjednički put. Rukometaši Gračanice večeras su pred svojim navijačima u veoma dobroj utakmici pobijedili Derventu.

Domaći su od početka utakmice imali prednost na svojoj strani, no Derventa se nije tako lako predala. Navijači su mogli gledati odličan rukomet, a nakon prvog dijela domaći su vodili sa 14:11. Gračanica je s odličnom igrom nastavila i u nastavku, te su na kraju zasluženo slavili sa 32:27.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Dino Hamidović koji je odigrao sjajan meč i postigao devet golova, dok je Omer Mehmedović dodao šest. U protivničkom timu istakao se Zvjezdan Sibinčić s također devet golova.

Gračanica se s ovom pobjedom izjednačila s liderom Bosnom koja također ima 30 bodova, dok je Derventa na predzadnjem mjestu sa deset bodova.

Premijer liga BiH, 13. kolo:

RK Gračanica - RK Derventa 32:17 (14:11)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Gračanica: Aghmetašević, Šahdanović 2, Šijaković 3, Šestan, Tufekčić 4, Zvekić 2, Đulić 1, Mehmedović 6, Živanov 5, Hamidović, Jovanović, Musić, Toromanović, Bosić, Mešić.

Derventa: Škrga, Starčević, Sibinčić 9, Lukić, Pejaković, Pejić 1, Denić 2, Pekić 8, Milinković 4, Dragičević, Stanković, R. Škrga 1, Mišanović 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi