RK Gračanica u (ne)mogućoj misiji, domaćima potrebna velika pobjeda za jesenju titulu

Mogu li Gračanlije do pobjede?

RK Gračanica u (ne)mogućoj misiji, domaćima potrebna velika pobjeda za jesenju titulu

E. Oštraković

Nakon što su u subotu minimalno poraženi na gostovanju kod Sloge iz Gornjeg Vakufa, rukometaši RK Gračanica sutra će u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva na domaćem terenu odmjeriti snage sa ekipom Dervente.

U dosadašnjem dijelu prvenstva Gračanica je ostvarila sve pobjede na domaćem terenu te je sigurno da domaći pobjedom na svom terenu žele okončati prvi dio sezone. Također Gračanlije u svojim redovima imaju i trenutno najboljeg strijelca lige, lijevog beka, Dinu Hamidovića.

Sa druge strane ekipa Dervente ove sezone nikako ne briljira. Oni se nakon jedanaest odigranih utakmica nalaze na predposljednjem 13.mjestu na tabeli sa deset osvojenih bodova. Kada su u pitanju gostujuće utakmice, Derventa je u pet odigranih utakmica na strani osvojila samo 3 boda, te je očigledno da im gostujuće utakmice prave probleme.

Utakmica između Gračanice i Dervente na rasporedu je sutra sa početkom od 18 sati. Gračanlije imaju teoretsku šansu da budu jesenji prvaci ali samo ako ostvare pobjedu sa 23 ili više razlike, što je veoma teško za očekivati.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Izvjesno je da će jesenji prvak nakon 13 odigranih utakmica biti RK Bosna iz Visokog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi