Talentovani fudbaler je tek proteklog ljeta stigao u Portugal, ali već je izazvao veliku pažnju među evropskim velikanima (Foto: EPA)

Ponude ne prestaju

Brazilac u problemu: Kako izabrati novi klub?

Midhat Šljivak

Liverpool i Manchester United uključili su se u borbu za dovođenje mladog reprezentativca Brazila Edera Militaa.

Sjajni defanzivac je novi pogodak portugalskog Porta. Stigao je iz Sao Paula proteklog ljeta za samo četiri miliona eura, a samo nekoliko mjeseci kasnije ovaj tim bi mogao zaraditi 50 miliona eura.

Dug je spisak interesanata za usluge ovog 20-godišnjeg štopera. Sada su se u borbu uključili Liverpool i Manchester United, pa će Eder imati veoma težak zadatak da izabere novi klub.

Pored engleskih velikana od timova iz Premiershipa želi ga još i aktuelni prvak Manchester City, a u igri za njegov potpis su Barcelona, Roma i Borussia iz Dortmunda.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Porto je spreman da pusti ovog talentovanog fudbalera ako se pojavi ekipa koja je spremna da isplati klauzulu, a ugovorom za portugalskog velikana Eder je vezan do 2023. godine.

Eder je nedavno debitovao i za reprezentaciju Brazila i odigrao je 90 minuta u septembarskom meču protiv Salvadora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.