Solskjaer izazvao Martiala, Lukakua i Sancheza

Unio pozitivan šok

Solskjaer izazvao Martiala, Lukakua i Sancheza

Menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer poslao je poruku svojim napadačima Romeluu Lukakuu, Anthonyju Martialu i Alexisu Sanchezu i zapravo ih izazvao.

Trio je pao u nemilost bivšeg menadžera Josea Mourinha na kraju svog mandata, a Norvežanin je rekao da im je dao "smjernice" za izražavanje, ali da je "na njima" da se nametnu na terenu, poput Paula Pogbe.

Sanchez, koji se nije naigrao nakon što je pretrpio ozljedu tetive koljena u novembru, ima jedan gol u deset utakmica ove sezone, dok je Lukaku pronašao mrežu šest puta u 16 utakmica. Martial nije uspio zabiti gol kad god bi bio u prvih 11.

"Romelu, Anthony [Martial] i Alexis lagano su trenirali jučer, pa se nadamo da se mogu pridružiti na treninga danas i poslije treninga vidjet ćemo kakva će biti situacija", kazao je Solskjaer danas.

Solskjaer je zaslužan za povratak u formu Paula Pogbe, koji je zabio dva gola u pobjedi 3:1 nad Huddersfieldom na Old Traffordu u srijedu.

Međutim, Solskjaer je rekao: "Ne mogu ništa učiniti za njihove nastupe na terenu. To što je učinio Paul nisam ja. Ja sam ovdje da ih zadržim na putu, a na njima je kad dobiju priliku da je iskoriste. To je zadatak nekoga ko se bavi igrom koja se zove fudbal. Oni bi morali radi sebe da se unaprijede."

"Dao sam im neke smjernice za izražavanje, slobodu izražavanja, ali takav sam uvijek bio kao menadžer. Samo uživam igrati za ovaj klub. To je najbolje vrijeme u vašem životu, ali nije loše biti i menadžer za trenutak."

Antonio Valencia nalazi se među onima koji se vratio treninzima.

Ovaj 33-godišnjak je ove sezone imao samo sedam nastupa za klub, zbog čega se špekulira nad njegovom budućnošću, ali Solskjaer potvrđuje da će i dalje ostati u timu.

"Antonio je kapiten kad je spreman", rekao je. "Kada igra, nosit će narukvicu. Sada prolazi kroz nekoliko teških sesija kako bi bio spreman za naporan period koji slijedi."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kad ga pogledate, nema puno boljih desnih bekova sa njegovim sposobnostima, pa, da, vidjet ćete ga kako nosi svoju traku."

"Marcos (Rojo) i Scott (McTominay) izgledaju kao da mogu uskoro igrati, tako da je situacija bolja. Chris Smalling ima bolove u mišiću pa mislim da ga nećemo vidjeti do Nove godine, možda ne prije Spursa, vjerojatno tada nekad."

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi