Pique će postati predsjednik Barce i promijeniti ime stadiona: Možete li zamisliti da se ovako zove?
Pique je karijeru počeo u Barceloni nakon čega je prešao u Manchester United pa se vratio u Barcu gdje će i završiti karijeru.

Planovi defanzivca katalonske ekipe

Pique će postati predsjednik Barce i promijeniti ime stadiona: Možete li zamisliti da se ovako zove?

Jedan od najboljih defanzivaca svijeta Gerard Pique oprostit će se od fudbala na kraju naredne sezone te će se posvetiti kandidaturi za predsjednika Barcelone, najavljuje Mundo Deportivo.

Iako ima samo 31 godinu, Pique želi igrati još samo jednu sezonu nakon čega će se potpuno posvetiti kandidaturi za predsjednika. Izbori će biti održani 2021. godine, a pomenuti španski list prenosi kako Pique već ima planove kako i šta želi promijeniti u klubu.

Oko sebe bi okupio klupske legende i bivše saigrače poput Puyola, Xavija i Inieste. Puyolu bi dao poziciju tehničkog direktora, a Xaviju i Iniesti trenerske funkcije.

Zanimljivo, njegova namjera bi bila i komercijalizacija stadiona Camp Nou koji bi se u budućnosti mogao zvati Waka Waka Camp Nou. Također, u planu je i izgradnja košarkaške dvorane, kao i osnivanje teniske sekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi