Francuz je konstantno bio u sukobu sa prethodnim menadžerom Joseom Mourinhom za kojeg očigledno nije želio igrati (Foto: EPA)

Francuz blista u posljednje vrijeme

Pogba: Šta se promijenilo? Pa, igramo napadački fudbal!

Midhat Šljivak

Paul Pogba je sa dva gola i asistencijom vodio Manchester United do pobjede nad Bournemouthom (4:1) u posljednjoj utakmici Premier lige u 2018. godini.

Francuz od dolaska Olea Gunnara Solskjaera na poziciju menadžera igra kao preporođen. Upisao je četiri gola i četiri asistencije i pokazao je da ga Jose Mourinho nije znao koristiti na pravi način.

Zadovoljan je Francuz zbog načina na koji je United završio godinu.

"Pobijedili smo, ali smo pružili i jako dobru igru. Mnogo smo bolji nego ranije, ali pred nama je još dug put. Lijepo je završiti godinu na ovakav način", rekao je Pogba.

Engleske novinare je zanimalo i šta se to promijenilo u igri tima od dolaska Ole Gunnara Solskjaera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sve je drugačije. Igramo potpuno drugačiji fudbal, mnogo smo ofanzivniji i kreiramo mnogo više prilika. Želimo igrati na ovakav način, napadački. Menadžer to traži od nas i to radimo na terenu. Ekipa treba uživati u fudbalu, radimo jedan za drugim i to rezultati govore", istakao je Pogba.

Unitedje trenutno šesti tim Premiershipa sa 35 osvojenih bodova nakon 20 odigranih kola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.