Težak dan za Begovića: Pogba zablistao, United kao preporođen
Na posljednje tri utakmice pod vodstvom Solskjaera, United ima maksimalnih devet bodova uz gol razliku 12:3

Crveni đavoli slavili novu ubjedljivu pobjedu

Težak dan za Begovića: Pogba zablistao, United kao preporođen

U posljednjoj utakmici 20. kola Premier lige, Manchester United je na Old Traffordu ubjedljivo savladao Bournemouth sa 4:1 i tako nastavio sa sjajnim partijama kakon odlaska Josea Mourinha.

Novi menadžer Ole Gunnar Solskjaer preporodio je Crvene đavole koji su pod njegovim vodstvom ostvarili sve tri pobjede, uz impresivnu gol razliku 12:3.

Prvi gol na utakmici viđen je već u 5. minuti. Rashford je napravio dar-mar po strani i uposlio Pogbu, kojem nije bilo teško da postigne svoj prvi gol na večerašnjoj utakmici. Sjajni Pogba je u 33. minuti ponovo pogodio za udvostručenje prednosti, da bi potom Rashford u 45. zabio za 3:0. Tračak nade je gostima donio Nathan Ake golom u sudijskoj nadoknadi prvog dijela.

Untied je i u nastavku utakmice bio mnogo bolji tim na terenu, a da nije bilo Asmira Begovića, Crveni đavoli su mogli imati i ubjedljivije vodstvo. Međutim, uspjeli su domaći postići i četvrti gol i to preko rezerviste Lukakua, koji je u igru ušao samo dvije minute ranije. Asistenciju je upisao Pogba, ali je ipak bilo evidentno da je belgijski napadač bio u ofsajd poziciji.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, a jedino vrijedno spomena je isključenje Erica Baillyja u 79. minuti. Unitedov stoper je nepromišljeno faulirao svog protivnika i morao je ranije u svlačionicu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United ostaje šesti na tabeli, ali smanjio je zaostatak za Arsenalom na tri boda. Ako Crveni đavoli nastave ovako, nije nemoguće da do kraja sezone i 'ugrabe' jednu od prve četiri pozicije koje vode u Ligu prvaka. Bournemouth je 12. sa 26 bodova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi