Ed Woodward potvrdio: Velika imena žele na klupu Manchester Uniteda!
Manchester United je u velikoj agoniji otkako je 2013. g odine ekipu napustio Sir Alex Ferguson (Foto: EPA)

Odluka na kraju sezone

Ed Woodward potvrdio: Velika imena žele na klupu Manchester Uniteda!

M. Šljivak

Ed Woodward, izvršni dopredsjednik Manchester Uniteda, otkrio je kako je na Old Trafford stigao veliki broj aplikacija za posao menadžera.

Manchester United je nakon slabih rezultata otpustio Josea Mourinha, a ekipu je preporodio dolazak Ole Gunnara Solskjaera koji je upisao tri uvjerljiva trijumfa.

Ipak, norveški stručnjak će na klupi ostati do kraja sezone, ali postoji mogućnost da dobije i stalan posao. To zavisi od rezultata do kraja sezone, do kada Woodward neće iznijeti nijedno ime u javnost.

Novinar Jim White razgovarao je sa čelnikom Crvenih đavola, te je otrkio detalje razgovora.

"Ed Woodward mi je rekao da će klub pokušati da naće pravo menadžera za klub u narednim mjesecima i da se ništa neće znati do kraja sezone. Također, potvrdio mi je da su za posao aplicirala velika trenerska imena. Ponavljam, do kraja sezone se neće znati ko će voditi klub od naredne", rekao je White.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako imena nisu objavljena špekulacije o novom menadžeru Uniteda su svakodnevne. Najviše šanse za preuzimanje tima daju se aktuelnom menadžeru Tottenhama Mauriciju Pochettinu, a tu su još Zinedine Zidane i Max Allegri.

United je nakon 20 kola ove sezone ponovo u igri i za četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Istina za Chelseajem zaostaju osam bodova, ali to je razlika koja se sa odličnim nastupima u drugom dijelu sezone itekako može dostići.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi