Novogodišnja zakletva sjajnog Portugalca

Ronaldo: Kunem se, uradit ću sve da osvojimo Ligu prvaka

Jedan od razloga što je Juventus doveo Cristiana Ronalda jeste toliko željeni trofej Lige prvaka, koji Staroj dami godinama izmiče.

U Italiji je Juventus dominantan, ali malo im je nedostajalo da stignu do najvrednijeg trofeja u sezonama 2014/15. i 2016/17. kada su gubili u finalima od Barcelone i Reala.

A ako neko zna kako se osvajaju Lige prvaka, onda je to Cristiano Ronaldo koji ih je osvojio čak pet u svojoj bogatoj karijeri - četiri sa Real Madridom i jednu sa Manchester Unitedom.

Ronaldo zna šta je prioritet Juventusa za ovu sezonu, a iz Dubaija se javio sa velikim novogodišnjim obećanjem.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Kunem se, uradit ću sve da osvojim Ligu prvaka sa Juventusom. Ako treba i nemoguće", poručio je Cristiano Ronaldo.

Već u osmini finala Juventusu slijedi težak posao jer će protivnik biti Atletico Madrid, ekipa koja definitivno zna igrati ovo takmičenje.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.