Iz Juventusa potvrdili: Higuain ostaje u Milanu, važan im je!
Gubitkom Higuaina AC Milan bi se našao u problemima kada je napadački dio ekipe u pitanju jer bi morali na tržištu naći dovoljno kvalitetnu zamjenu, a to je veoma teško u zimskom prelaznom roku (Foto: EPA)

Neće ga prodati Chelseaju

Iz Juventusa potvrdili: Higuain ostaje u Milanu, važan im je!

M. Šljivak

Sportski direktor torinskog Juventusa Fabio Paratici potvrdio je kako će argentinski napadač Gonzalo Higuain i narednu polusezonu nositi dres ekipe Milana.

Higuain je kao dio paketa u transferu Leonarda Bonuccija u Juventus poslat na jednogodišnju posudbu među Rossonere, a ove zime se spominjao njegov prelazak u redove londonskog Chelseaja.

Plavci sa Stamford Bridgea muku muče sa napadačima. Menadžer Maurizio Sarri nije zadovoljan učinkom Francuza Oliviera Girouda, a posebno Španca Alvara Morate, te je zatražio od rukovodstva kluba dovođenje Higuaina sa kojim je ranije sarađivao u Napoliju.

Međutim, iz torinskog Juventusa koji je vlasnik ugovora argentinskog napadača potvrdili su da od odlaska Pipite u Premiership neće biti ništa.

"On je bez obzira na sve još uvijek jedan od najboljih napadača svijeta. To je dokazivao prethodnih godina kada je postizao golove gdje god je stigao. Što se njegove budućnosti tiče, smatram da je važan igrač za Milan. Odličan je napadač, žele ga zadržati u svojim redovima i to će tako i biti. Poznajem jako dobro Gonzala. Jednostavan je čovjek, ali veoma strastven. Nošen je velikim entuzijazmom u svakoj situaciji, a svakom igraču se može desiti da upadne u krizu i da ne zabije gol u četiri ili pet uzastopnih utakmica", rekao je sportski direktor Juventusa Fabio Paratici.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Higuain je iza sebe imao zaista težak period. Devet utakmica nije postigao gol, ali je proteklog vikenda postigao odlučujući gol u pobjedi Rossonera nad SPAL-om.

Argentinski napadač je ove sezone ukupno postigao šest pogodaka, a nastupio je u 15 utakmica Serije A.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi