Aaron Ramsey potpisao predugovor sa Juventusom!
Aaron Ramsey je želio ostati u Londonu. Tražio je povećanje plate, ali na to u redovima Topnika nisu željeli pristati i on će na kraju sezone napustiti klub (Foto: EPA)

Velšanin u Seriji A

Aaron Ramsey potpisao predugovor sa Juventusom!

Midhat Šljivak

Aaron Ramsey nakon 11 godina napušta londonski Arsenal, a kako stvari stoje ovaj 28-godišnji Velšanin je već odabrao novi klub.

Kada je postalo izvjesno da neće potpisati produžetak saradnje sa Topnicima, interes za Ramseyja postao je ogroman, a dobio je ponude iz evropskih velikana Juventusa, PSG-a, Bayerna, Milana, Intera...

Međutim, čini se kako je sjajni veznjak odabrao tim. Mediaset tvrdi kako je Ramsey potpisao predugovor sa torinskim Juventusom i da će se narednog ljeta kao slobodan igrač pridružiti ovom klubu.

Ako se to ispostavi tačnim, to će biti nastavak sjajnog poslovanja torinske Stare dame, koja je godinama unazad dovodila vrhunske slobodne igrače bez ijednog centa.

Juventus je priznao da želi Ramseyja

Najveći italijanski klub potvrdio je kako želi dovesti Ramseyja. Jasno je to istakao sportski direktor Bianconera Fabrio Paratici.

"Odličan je igrač i pratimo ga. Hoće li preći u Juventus? Još je član Arsenala, ne mogu to potvrditi", kazao je Paratici.

Ipak, čini se kako je njegov potpis završena stvar. Ramsey će tako nakon 11 godina napustiti Arsenal gdje je odigrao 353 utakmice uz 61 postignut pogodak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Plata koju bi trebao dobiti u Juventusu je također poprilično visoka i iznosit će oko 10 miliona eura po sezoni.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

criticos
Sada kad krene talijanska jet set krema umirati poslije svakog njegovog gola. Berlusconi na aparatima
27 0
daca
10 mil 0 igrac pfff
7 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi