Euroliga

Repeša debitovao porazom, Gordić ubacio dva poena

Midhat Šljivak

Jasmin Repeša porazom je debitovao na klupi podgoričke Budućnosti.

Nekadašnji selektor reprezentacije BiH je zamijenio Aleksandra Džikića prije nekoliko dana, a prvi meč je imao protiv svog nekadašnjeg tima, Armanija u Milanu.

Na kraju se nije dobro proveo. Italijanski tim je lagano upisao pobjedu rezultatom 111:94 i potvrdio je kako je trenutno mnogo kvalitetniji.

Za Budućnost je 19 minuta na parketu proveo bh. košarkaš Nemanja Gordić. Ni on se nije proslavio i ubacio je samo dva poena.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Vladimir Micov sa 20 poena, ali je ostatak ekipe igrao sjajno pa je tako Kuzminskas ubacio 19, a James i Bertrans su dodali po 17.

Također, vrijedi istaći i odličan učinak Gudaitisa koji je imao 14 poena i 12 skokova.

Kod Budućnosti je najbolji bio sjajni Gruzijac Goga Bitadze sa 23 poena i osam skokova.

Real Madrid je bez većih problema savladao Maccabi iz Tel Aviva 91:79.

Čak šestorica košarkaša domaćeg tima imala su dvocifren učinak, a dominirao je Gustavo Ayon sa samo jednim promašajem iz igre, a meč je završio sa 18 poena i devet skokova.

Kod Maccabija sa druge strane Michael Roll je ubacio 23 koša i dodao je pet asistencija i četiri skoka.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Khimki je na Kanarskim Ostrvima razbio Gran Canariju rezultatom 70:99, a do trijumfa su ruski tim vodili Dee Bost sa 20 i Charles Jenkins sa 18 poena.

Eriksson je kod domaćeg tima ubacio 14, a DJ Strawberry 13 koševa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.