Očigledno se pojedinci ne mogu pomiriti sa velikom dominacijom torinskog giganta, pa mnogobrojnim optužbama pokušavaju da ih diskredituju (Foto: EPA)

Teške riječi direktora televizije

Juventus ponovo optužuju za namještanje: Pobjeđuju jer kontrolišu VAR!

Midhat Šljivak

Italijanski prvak Juventus ponovo se suočava sa optužbama za namještanje utakmica u Seriji A.

Direktor televizijske mreže Rai 2 Carlo Freccero javno je optužio torinskog velikana za kontrolisanje video tehnologije i tvrdi da Juve pobjeđuje jer manevriše VAR-om.

Nakon što je dobio pitanje hoće li Rai 2 gledaocima ponuditi više fudbalskog sadržaja, Freccero je dao poprilično bizarno i nevjerovatno.

"Pratim jedino Premier ligu. Zašto? U Italiji uvijek pobjeđuje samo Juventus jer kontroliše VAR sustav. Njime manevrišu i kontrolišu ga. To je iritirajuće. Forza Roma", rekao je Freccero.

Juventus je u proteklom periodu upisao nekoliko značajnih bodova zahvaljujući VAR-u. Sampdoriju su dobili nakon što je poništen gol protivniku u petoj minuti nadoknade, ali nakon ponovljenog snimka ofsajd je bio očigledan.

I Napoli optužuje Juventus

Pored Carla Freccera optužbe na račun Bianconera nešto ranije iznio je i kontroverzni predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis.

On je aludirao kako sudije uglavnom nakon pregleda VAR-a presuđuju u korist Juventusa i to je javno rekao.

"VAR bi nam trebao pomoći, ali greške se i dalje događaju", istakao je predsjednik Napolija koji je tako potvrdio kako vjeruje da sudije donose odluke u korist torinskog tima.

Juventus za sada šuti o svemu. U Torinu se očigledno ne žele zamarati ovim pričama, ali nakon kontroverzne izjave prvog čovjeka Rai-ja, moglo bi doći do bojkota prema ovoj televiziji.

Podsjetimo, Juventus su zbog skandala o namještanju utakmica (Calciopoli) oduzete titule iz 2005. i 2006. godine, a ekipa je izbačena u Seriju B.

Žalbe na ove odluke Vrhovnog suda Italije su odbačene, a titule su pripale ekipi Intera. Bez obzira na sve Juventus je i dalje uvjerljivo najtrofejniji italijanski tim.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.