Na izlaznim vratima Napolija

Rog napušta Napoli, u igri i Schalke

Transfer u Napoli za hrvatskog nogometaša Marka Roga nije se ispostavio kao pravi potez.

Otkako je u ljeto 2016. godine Dinamo zamijenio Napolijem, mladi ofanzivac u novom klubu i nije dobio puno prilika, pa nije isključeno da u potrazi za većom minutažom ove zime promijenit sredinu.

Unatoč minimalnoj minutaži za Roga ne manjka interesovanja na tržištu. Italijanski mediji pišu kako ga žele Fiorentina, Cagliari, a opcija je također i odlazak u Njemačku, tačnije Schalke koji bi ga želio dovesti na posudbu uz obavezan otkup ugovora na kraju sezone.

S druge strane, u Napoliju i nisu za to. Problem je u tome što predsjednik kluba Aurelio De Laurentiis želi dodati klauzulu koja uključuje povratak Roga u Italiju ako zaigra dobro u Schalkeu, pa se tako cijela stvar zakomplikovala.

Rog je do sada za Napoli sakupio 67 nastupa, zabio je samo dva pogotka, a isto toliko je i asistirao. Za njegove usluge Napoli je, podsjećanja radi, platio Dinamu svotu od 10 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.