"Cristiano Ronaldo je prvo ponuđen nama, pa tek onda Juventusu"

Tvrdi sportski direktor Napolija

"Cristiano Ronaldo je prvo ponuđen nama, pa tek onda Juventusu"

E. Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo ljetos je iznenadio sve odlukom da napusti Real Madrid i potpiše za Juventus.

Ronaldo je na kraju prošle sezone rekao svom agentu da želi ići u Juventus, a onda je nagovorio Florentina Pereza da prihvati ponudu Stare dame. Iako mnogi nisu vjerovali da je ovaj transfer moguć na kraju se ostvario, a Ronaldo se ekspresno uklopio u ekipu Juventusa gdje je trenutno najbolji strijelac.

Ipak, u italijanskim medijima danas se pojavila zanimljiva izjava sportskog direktora Napolija, Cristiana Giuntolija, koji tvrdi da je Ronaldo prvo ponuđen klubu iz Napulja.

"Istina je da je Ronaldo prvo ponuđen nama. Nuđen je meni i predsjedniku De Laurentiisu. Ostali smo nekako tihi u vezi toga jer smo znali da je takav transfer van našeg dometa. Juve? Oni su trenutno najbolji tim u Evropi i za nas bi bio san da završimo na kraju ispred njih u Seriji A. Neke stvari su veoma teške, no nadu i vjeru imamo do kraja", rekao je Giuntoli.

Top Komentari

Raikkonen
Giuntoli lažeš brate lažeš jer nema razloga da klub poput Napolia da privuče ni na bilo koji način jednog fudbalera kao što je Ronaldo. Mislim na to da je lik sve živo osvojio što jedan fudbaler može da osvoji osim što nije osvojio SP i ja mislim da Portugal neće nikada ni osvojiti . I Napokon zaista nema šta sa takvom igraču ponudi za razliku od Bionkonera jer imaju tradiciju ime itd itd. Moje mišljenje nakon M.Uniteda R.Madrida nije mogao bolji klub izabrati
20 3
daca
Bio je ponudzen prvo GOSKU Mamic ga odbio ?
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi